به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سیدحمید حسینی روز گذشته در گردهمایی بزرگ فعالان صنعت ساختمان با بیان اینکه امروز مصالح ساختمانی ایران در بازار عراق طرفداران بسیاری دارد، گفت: مصالح ساختمانی از جمله اقلام و کالاهایی است که از سوی تجار و بازرگانان ایرانی به عراق صادر میشود و البته مورد استقبال هم قرار گرفته است که همین امر فرصت تجاری مناسبی را برای ایران بوجود آورده است.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق افزود: بر اساس برآوردها، کشور عراق به ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی نیازمند است که همین امر زمینه مناسبی را برای حضور انبوهسازان ایرانی فراهم خواهد کرد؛ ضمن اینکه این امیدواری وجود دارد تا در قالب نشستهای تخصصی مشترک بین دو کشور زمینههای همکاری بیش از گذشته را فراهم کرد.
وی تصریح کرد: عراق در دوران بازسازی بخش عمدهای از تمرکز خود را به موضوع مسکن و ساختمان اختصاص داده که بر اساس آمارها ۳۰ درصد بازسازی عراق به این دو بخش مربوط میشود. با توجه به علاقهمندیها و اشتراکات فرهنگی دو کشور پیشبینی میشود با استقبال شرکتهای ایرانی در این کشور مواجه بوده و شاهد مشارکت انبوه سازان در پروژههای ساختمانی در استانهای مختلف عراق باشیم.
وی اظهار کرد: در بخش صدور خدمات فنی و مهندسی، ایران مزیتهای نسبی و بالقوهای دارد که حتی قابل رقابت با بسیاری از کشورهای دیگر حاضر در عراق است. این در شرایطی است که تحریمها، پیمانکاران ایرانی را با مشکل ضمانتنامه در بازار عراق روبرو ساخته است.
به گزارش مهر، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: بر این اساس به شرکتهای ایرانی پیشنهاد داده میشود که با شرکتهای عراقی فعالیت مشترک داشته باشند و مشارکت در مناقصهها را با پرچم عراق انجام دهند. این در شرایطی است که همکاریها و حسن اعتماد میتوان امور را پیش برد.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه به دلیل عدم ارتباط نزدیک بین تجار و صنعتگران ایرانی و عراقی مصالح ساختمانی با واسطهها به دست عراقیها میرسد، خاطرنشان کرد: برخی واسطهها مصالح ساختمانی را با قیمت بسیار پائین از تولید کنندگان ایرانی خریداری کرده و با قیمت زیاد بدست مصرف کنندگان ایرانی میرسانند، بنابراین دو کشور باید در دور جدید همکاریهای خود این ارتباط را نزدیک کرده و دست واسطهها را کوتاه نمایند چرا که ارائه قیمتهای منصفانه منجر به نرخ رشد بیشتر تبادلات تجاری خواهد شد.
همچنین در این نشست رئیس اتحادیه پیمانکاران اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه ایران و عراق سابقه دیرینه فرهنگی و تجاری مناسبی دارند، اظهار کرد: به نظر میرسد میتوان با کمک شرکتهای ساختمانی ایرانی به بازسازی اقلیم کردستان و سایر استانهای این کشور امیدوار بود.
وی با اشاره به خروج داعش از عراق افزود: در حال حاضر آمادگی کامل برای بازسازی کشور عراق فراهم است و باید با تکیه بر فناوریهای نوین در ایران از پتانسیل و مهارت کشور عراق در ساخت و سازها و بازسازی استفاده کنیم.